İZMİR / KARŞIYAKA - Cumhuriyet İlkokulu

Mrt

Okulumuz 3. sınıf öğrencileri öğretmenleri rehberliğinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı ziyaret etti. Farklı atölye çalışmalarına katılan öğrencilerimiz keyifli bir gün geçirdi.

Mrt

1/B ve 1/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Ayşe Ayaz ve Tülin Nizamoğlu rehberliğinde Karşıyaka Evrensel Çocuk Müzesi'ne gezi düzenledi. Öğrencilerimiz trafik eğitimi aldı. Kazı alanında arkeolog olan çocuklarımız, dinazorlar hakkında bilgi edindi. Öğretmenleri ile okul dışında farklı bir gün geçiren öğrencilerimiz yeni bilgilerle dolu bir gezi tecrübesi yaşadı.

Mrt

2/B ve 2/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Nadir Viran ve M. Arif Kaymaz rehberliğinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı ziyaret etti. Öğrencilerimiz resim, spor,drama gibi farklı atölye çalışmalarına katıldı. Okul dışında eğitim dolu farklı bir gün geçiren öğrencilerimiz, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı ve yaptıkları çalışmaları tanıdı.

Mrt

1/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Tülin Nizamoğlu rehberliğinde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nı (TEGEV) ziyaret etti. Öğrencilerimiz farklı atölye çalışmalarına katılarak keyifli bir gün geçirdi.

Mrt

Anasınıfı C şubesi öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde "Çömlek Atölyesi" çalışması yaptı. Öğrencilerimiz çömleğin yapılış aşamalarını öğrenerek kendi eserlerini tasarladı.

Mrt

Anasınıfı B şubesi öğrencilerimiz öğretmenleriyle birlikte çok keyifli çalışmalara imza atıyor. Veli katılımı ile yapılan çalışmaların yanı sıra, öğrencilerimiz ilkbahar etkinlikleri hazırlıyor. Sinema kültürünü öğrenmeleri için sinema günü de düzenleyen sınıfımız, farklı etkinliklerle güzel zaman geçiriyor.

Mrt

1/B sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Ayşe Ayaz rehberliğinde Türkiye Eğitim Vakfı' nın Çiğli Kampüsü'nü ziyaret etti. Drama resim gibi farklı atölye çalışmaları yapan öğrencilerimiz, hem eğlendi hem öğrendi. Türkiye Eğitim Vakfı hakkında bilgi edinen çocuklarımız spor aktiviteleri yaparak sağlıklı yaşamın önemini de öğrendi.

Şbt

28 Şubat Sivil Savunma Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı düzenlendi. Öğrencilerimiz sirenle önce çök-kapan- tutun hareketini yaptı. Daha sonra öğrencilerimiz öğretmenleri rehberliğinde önceden belirlenen çıkış kapılarından güvenli bir şekilde binayı boşalttı. Bahçedeki toplanma alanında toplandı.

Şbt

2/A ve 2/D sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Melahat Yılmaz ve Sade Nimet Devrim rehberliğinde Evrensel Çocuk Müzesi'ne gezi düzenledi. Öğrencilerimiz dinazorlar hakkında bilgi sahibi oldular. Farklı hayvan türleri ve yaşam şekilleri ile ilgili bilgi alan öğrencilerimiz keyifli bir gün geçirdi.

Şbt

Sivil savunma, ülke savunmasının vazgeçilmez öğelerinden biri olup, yalnızca savaş zamanında değil barışta, yaşanan doğa kaynaklı afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsıyor.

Topyekûn savunmanın en önemli unsurlarından biri olan; savaşta, afetlerde, yangınlarda ve diğer arama-kurtarma faaliyetlerinde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan sivil savunma konusuna dikkat çekmek amacıyla her yıl 28 Şubat günü ülkemizde Sivil Savunma Günü olarak kutlanıyor.

Şbt

Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında; bu ay ki çalışma “Deyimler ve Atasözleri Okumaları"çalışmaları gerçekleştirildi.Öğrenclerimiz Deyimleri ve Atasözlerini resimlerle anlatıp sunum yaptılar. Deyim ve Atasözlerini arkadaşlarına anlatan öğrencilerimiz hazırladığı çalışmaları okul panolarında sergilediler.

Şbt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında okulumuzda ödüllü yarışmalar düzenleniyor. 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik İstiklal Marşı okuma yarışması yapılacaktır. İstiklâl Marşı okuyacak öğrencilerimiz 7 Mart tarihinde komisyonun karşısına çıkacaktır. Ayrıca İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü ile ilgili afiş yarışması yapılacaktır. 8 Mart tarihine kadar devam edecek yarışmanın kazananına 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü töreninde ilan edilecektir.

Şbt

3/D sınıfı öğrencilerimiz Fen Bilimleri dersi Ses ünitesi ile ilgili bir etkinlik yaptı.3/D sınıfı öğrencisi Lila Hatun Özdemir sınıf arkadaşlarına PRODİGİES ZİLLERİNİ tanıttı. Farklı seslerle nasıl müzik yapılabileceğini gösterdi. Ses çalışmasını merak eden sınıf arkadaşlarına nasıl müzik yapılacağını öğretti.

Şbt

4/C sınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Gizem Teber rehberliğinde "İyilik Gönüllüleri" projesi için sokaktaki canlarımıza yuva hazırladılar.

Ocak -Şubat 2024 faaliyeti için kedi yuvası yapan öğrencilerimiz yuvaları sergileyerek, çalışmalarını diğer arkadaşları ile paylaştı.

İyilik Gönüllüleri Projesi işbirliği ve yardımlaşmanın önemini vurgulamak ve sosyal duyarlılıklarını arttırmak amacıyla okullarda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır. Proje kapsamında çalışan öğrencilerimiz hazırladıkları yuvaları sokaklara yerleştirerek soğuk havalarda can dostlarımıza sıcak bir yuva sağladı.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçelerinde 7.5 ve 7.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Büyük depremlerde, Maraş'ın yanı sıra Hatay, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Kilis gibi illerimizde de ciddi hasar oluştu. Asrın felaketi olarak nitelendiren 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti.

Karşıyaka Cumhuriyet İlkokulu olarak depremin yarattığı acıyı derinden hissediyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, sevdiklerini ve yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabır diliyoruz.